Ангелов и Гаджев триумфираха и във Видин, взеха титлата и в спринта

Снимка: АСК Мегапорт

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo) взеха победата в рали спринт „Вида“ през миналия уикенд.

Дуото на АСК „Мегапорт“ бе повече от безапелационно, взимайки всички етапни победи с огромен аванс спрямо своята конкуренция. Въпреки променливите условия, температури и поетия риск за стартиране със гуми за сухо Ангелов и Гаджев завършина състезанието с повече от очакван аванс от 2:02,69 минути.

„Доволен съм от победата и като цяло от годината. Планирахме да спечелим две титли – в рали и рали спринт, но след първата ни и изненадваща победа в планинското започнахме да се борим и за този шампионат – заяви Мирослав Ангелов –  Във Видин познавам добре отсечките и нямахме притеснения за победата. Дори не сложих мокри гуми на хлъзгавото трасе, а най-мекия тип сухи.“

На второ място в генералното класиране и първи в клас RC4 са Антон Титов/Динко Георгиев (Peugeot 208 R2). Съотборниците на Ангелов/Гаджев от АСК „Мегапорт“ определено имаха една доста тежка задача в това да се преборят с конкуренцията си. С едва една етапна победа Титов/Георгиев успяха да се преборят в тройната бика срещу Денис Станчовски/Явор Брънков (Peugeot 208 R2) и Никола Мишев/Янаки Янакиев (Peugeot 208 R2). И трита екипажа бяха изключително близо един до друг, разменяйки си етапни победи, но ключовата атака на Титов/Георгиев им даде превес взимайки победата в класа с аванс от 9,27 секунди пред Станчовски/Брънков, които се и качиха на почетното трето място в генералното класиране.

Мишев и Янакиев завършиха на четвърта позиция в генералното класиране с изоставане от 32 секунди от третото място, но пък за сметка на това записаха етапна победа в RC4.

Валери Димитров/Георги Ставров (Audi A3) затварят челната петица взимайки и победата в НС3 с аванс от едва 2,7 секунди пред Иван Иванов/Румен Иванов (Honda Civic), които са шести в генералното и втори в НС3. Момчил Младенов/Цветелин Велков (ВАЗ 2101) завършиха на трето място в този клас.

Осми , девети и десети са победителите в RC3 Емил Денев/Тодор Йорданов (Renault Clio), Ани Ванков/Александър Стойков (Fiat Punto) и Пламен Георгиев/Стефан Казаков (Fiat Punto).

С рали спринт „Вида“ официално сезон 2020 в рали спринт дисциплината приключи по повече от подобаващ начин. Пълните резултати можете да видите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]