Ангелов и Гаджев отпаднаха от рали Бакъу

Снимка и текст Медия БФАС

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Мегапорт Рейсинг, Skoda Fabia Rally2 evo) отпаднаха от борбата в рали „Бакъу“, шести кръг от шампионата на Румъния. Българите се движеха на трето място в тежкото макадамово рали, но претърпяха инцидент в специален етап 5. За радост, екипажът на Мегапорт Рейсинг е без никакви наранявания.

Българите започнаха колебливо в първата специална отсечка за деня, записвайки 7-ми резултат. В следващите етапи те вдигнаха темпото си и започнаха да се изкачват в класирането.

В четвъртата скоростна отсечка, Ангелов и Гаджев постигнаха второ време, което им позволи да се изкачат до третото място в генералното подреждане.

В следващия етап, родния екипаж допусна грешка в труден участък от отсечката. На ляв, затварящ завой, българите са влезли по-бързо от необходимото, което ги е пратило извън пътя, а колата се е преобърнала няколко пъти през таван.

За радост нито Ангелов, нито Гаджев имат сериозни наранявания след инцидента.

В утрешния ден, два родни екипажа ще стартират в третия кръг от сръбския рали шампионат – рали „Вальевски“. С номер 1 в стартовия списък са Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Пежо 208 Рали4), а с трети номер е трикратната европейска шампионка при дамите Екатерина Стратиева с навигатор Георги Аврамов и автомобил Опел Корса Рали4.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]