Ангелов и Гаджев завършиха шести в рали Клуж

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев със своята Skoda Fabia Rally2 evo завършиха на шесто място в общото класиране на рали „Клуж“ в Румъния. Българският екипаж стартира състезанието от деветата позиция, като почти през целия уикенд даваше времена в топ пет.

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с Opel Corsa се класираха на 20-то място в общото класиране и седмо в клас RC4. Победители в този клас станаха недостижимите Норберт Майор и Франческа Мария Майор с Peugeot 208 Rally4. Те също така завършиха на трето място в генералното класиране показвайки за пореден път впечатляваща си скорост.

На 47-ма позиция в общото класиране и 12-та в клас RC2 завършиха Антон Титов и Александър Спиров със Skoda Fabia R5.

Александър Томов и Явор Брънков (Renault Clio Rally5) доминираха в клас RC5 с аванс от 28,6 секунди, но технически проблеми ги пратиха на последното място в класирането след преминаването през етапа „Дангау“.

Победителите в генералното класиране на рали „Клуж“ са Симоне Темпестини и Серджиу Иту с Porsche 997 GT3 RGT, които въпреки наказанието от 30 секунди завършиха с аванс от 46,9 секунди пред Андрей Гиртофан и Калин Врая с Skoda Fabia R5. Този успех бележи осмата титла на дуото Темпестини и Иту в националния рали шампионат на Румъния.

Рали „Клуж“ бе засегнато от няколко инцидента и отменен етап поради проблеми със сигурността.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]