Ангелов/Гаджев повеждат в Твърдица, интригата остава при 2WD автомобилите

sdr

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев поведоха след първия ден от рали „Твърдица“. Дуото на АСК „Мегапорт“ са лидери след три специални етапа с повече от „удобен“ аванс от 44.2 секунди пред Тихомир Стратиев/ Недялко Сивов.

Сух и не толкова горещ бе днешния първи ден от 15-тото издание на рали „Твърдица“, като след техническият преглед на старта официално застанаха 19 екипажа.

Ангелов и Гаджев започнаха деня много добро темпо спечелвайки цели 22.3 секунди едва в първата отсечка. В следващите два етапа те увеличиха аванса си с още 20 секунди благодарение на грешка от страна на Стратиев в СЕ3 и етапна победа в СЕ2 подсигурявайки си спокойна вечер.

Тихомир Стратиев и Недялко Сивов определено не започнаха, както очакваха всички. Темпото им не бе това, което видяхме само преди няколко седмици в Сливен, като според нашите наблюдения видимо проблема вероятно е в автомобила.

Завърналите се след седем годишна пауза Петър Гьошев и Димитър Спасов буквално взривяваха публиката при техните минавания. Но, въпреки шоуто което спретнаха в СЕ3 Тодор Славов, те са лидерите при автомобилите с един двигателен мост и в клас RC4, като освен това са и трети в общото генерално класиране с изоставане от 18.4 секунди зад Стратиев/Сивов.

Зад тях обаче бе една от най-интересните битки в рали „Твърдица“. Сливналийте Дилян Станков/Йордан Йорданов и младите надежди Даниел Попов/Ангел Башкехайов си спретнаха една доста интересна битка между тях. В края на деня Попов/Башкехайов поведоха с аванс от едва 3.1 секунди пред Станков/Йорданов. Двата екипажа се намират на втора и трета позиция в RC4, 2WD и на четвърта и пета в общото генерално класиране.

Опасно близо до битката за четвъртата позиция също са Антон Титов/Динко Георгиев, които са на 5 секунди от двата екипажа с автомобил Peugeot 208 R2. Дуото на АСК „Мегапорт“ също успя да изгради аванс от 34 секунди в RC3, което им дава възможността да заложат на сигурно темпо в утрешния ден.

Огнян Герджиков/ Николай Китанов са седми в генералното и втори в RC3 следвани от Харалампи Леков/Янаки Янакиев, Емил Денев/Богомил Ненов и Никола Мишев/Явор Брънковм които затварят челната десетка в общото генерално класиране след първият ден.

 За щастие всички 19 екипажа достигнаха до днешния финиш, като утре им предстои същинската част от рали „Твърдица“. Първата отсечка за деня стартира от 9:45.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]