Ангелов/Гаджев победиха в Ихтиман, състезание белязано с няколко тежки инцидента

Мирослав Ангелов - Рали спринт ихтиман
Снимка: АСК Мегапорт

Екипажът на Мирослав Ангелов /Георги Гаджев (Skoda Fabia evo Rally2) спечелиха тазгодишното издание на рали спринт „Ихтиман“ с аванс от почти две минути пред Денис Станчовски/Явор Брънков (Peugeot 208 R2). Трети завършиха Антон Титов и Динко Георгиев (Peugeot 208 R2) на едва 0,6 секунди зад Станчовски/Брънков.

Състезанието започна с първа етапна победа за дуото на Ангелов/Гаджев, но тежък инцидент с екипажа на Роман Георгиев/Ваня Господинова принуди организаторите да паузират цялото състезание. Дуото на АСК „Пловдив“ преобърна своя Citroen Saxo няколко пъти през таван. За щастие екипажът не е с опасност за живота.

След голямо закъснение надпреварата все пак бива рестартирана и до самия и край бе водена от Ангелов и Гаджев.

„Много се радвам, че карахме на отсечките от старото рали „България“. Те са много тесни и технични. Не рискувахме в нито един етап от състезанието, където можехме карахме за публиката с повече приплъзване на автомобила и ръчни спирачки. Шампионатът изглежда ще се реши във Видин, бихме приветствали по-сериозна конкуренция в рали-спринта“, коментира Ангелов в съобщението до медиите от АСК „Мегапорт“.

Голямата битка обаче отново се случи именно в клас RC4, където и трита екипажа на Денис Станчовски/ Явор Брънков, Антон Титов/Динко Георгиев и Никола Мишеф/Янаки Янакиев записаха етапни победи. В крайна сметка всичко се реши в последната градска отсечка, където Станчовски/Брънков взеха победата в RC4 пред Титов/Георгиев и завършилите на пета позиция в генералното класиране Мишев/Янакиев.

Георги Василев/Стефан Добрев за съжаление не успяха да постигнат желаните си резултати, след редица технически проблеми със своето Evo IX. В една от отсечките дори сливенския екипаж трябваше да се бори със „заварена газ“ на своя автомобил. Те завършват на четвърта позиция в генералното класиране зад Титов/Георгиев.

Динко Иванов и Живко Желев (Citroen C2 R2) се очакваше да запишат добро класиране в рали спринт „Ихтиман“, но след зрелищно преобръщане по таван в градския и полседен етап, те трябваше да отпаднат. За щастие екипажа е невредим.

Рали спринт „Ихтиман“ бе белязан от редица оплаквания от страна на екипажите за не много добра организация. Коментари, които няма как да официализираме понеже нашия екип не бе на място. Също така още няма яснота и за това, какво е официалното крайно класиране, след като в официалната уеб страница на състезанието буквално липсваха каквито и да са резултати. Резултатите на живо и класирането в страницата на румънските времеизмервачи също не са точни, поради което ние от BGRallyHD се изумяваме как в 21-ви век родният ни спорт продължава да живее в каменната ера разчитайки на външно времеизмерване, при положение че разполагаме с българско времеизмерване на световно ниво.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]