Ал Кетби повежда в рали Сърбия, драма на всеки завой

img_20160924_085709

Рашид Ал Кетби и Карина Хеперле поведоха след първият ден от рали Сърбия. Екипажът на Fujihara Rally Team водеше убедително при сутрешните минавания. Във втората част от деня Пламен Стайков и Давид Кварацхелия показаха своите възможности излизайки на чело след първото минаване на най-дългият етап от ралито SS Golden (30.00 км).

Въпреки проблемите с които разполагаха и двата екипажа, битката за първото място бе изключително тежка.

Лидерската позиция се реши в последният етап за деня в който най-бърз бе Ал Кетби, излизайки на чело с 24 секунди преднина. Пламен Стайков се оплака от проблеми със спирачките, което му коства лидерската позиция вчера.

img_20160924_082741

На третата позиция в краят на деня завърши екипажът на Йордан Атанасов/ Ангел Башкехайов, който също преви дебют в Сърбия. Лидери при автомобилите с един двигателен мост са Владица Рабенович/Петер Хелен (Reanult Clio R3). На 28.6 секунди от Рабенович/Хелен са Ненад Винчентич, който си партнира с добре познатата у нас Наташа Тунгуз.

Драмата тук бе излитането от трасето на Даниел Попов/Дилян Попов, които имаха сериозни шансове да се сборят с домакинските екипажи.
14462924_1316473075031413_6815370553109585893_n
Георги Василев/Стефан Добрев са на четвърта позиция в RC2 и шеста в генералното, като рали Сърбия реално си е първото истинско рали за екипажа. Друг сливенски екипаж, този на Дилян Станков/Младен Карчев е на трета-та позиция при автомобилите с един двигателен мост изоставайки със около две минути зад сръбските екипажи.

Марко Стойчев/Йордан Батаклиев, лидерите в RC5 Рок Жерич/Кистиян Прелаз (Skoda Felicia) и Михайл Симеонов/ Васил Георгиев затварят челната десетка след първият ден от рали Сърбия.

grigorov_milenkov

Екипажът на Григор Григоров/Даниел Миленков е на неофициалната единадесета позиция, като двамата водят убедително в HRT. Почти всички екипажи от Hyundai Racing Trophy имаха проблем в следобедните минавания, което допринесе за натрупването на по-голяма преднина от страна на Григоров.

Преките конкуренти на Григоров/Миленков – Геров/Йорданов се представиха доста добре сутринта, но в SS5 Golden излетяха от трасето и ударяйки своят автомобил повреждайки окачването. Мирослав Ангелов и Недялко Сивов ги сполетя абсолютно същата участ на същото място , като участието на двата Хюндай-я бяха под въпрос до последно.

Механиците на отбора успяха да поправят автомобилите за последният етап на деня, в който Григоров/Миленков от своя страна излетяха от трасето откъртвайки половината предница на автомобила. За техен късмет, те успяха да се доберат до сервизният парк и днес ще стартират без проблеми в състезанието.

Екипажът на Симеон Симеонов/Димитър Спасов също излетяха в този етап, но за разлика от своите съотборници не успяха да стигнат до сервиза.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]