Ал-Атия с рекордна победа на рали Кипър

Насер Ал-Атия се превърна в четвъртият различен пилот с победа през този сезон в ERC. С вчерашната си победа катарецът се превърна в най-титулованият пилот на това рали с цели пет победи спрямо четирите на Себастиан Льоб.

Ал-Атия, който се изправи срещу Бруна Магалаеш и Каетан Каетанович, взе лидерската позиция от Николай Грязин още в самото начало на гръцката надпревара. Така до неделя Ал-Атия увеличи авансът си на цели шест минути пред кипърските си преследвачи Симос Галатариотис (Мистубиши Лансър Ево X) и Паникос Поликарпо (Мистубиши Лансър Ево IX), които завършиха на втора и трета позиция в генералното.

„Опитахме се да направим най-доброто- заяви Ал-Атия, чиято победа на рали „Кипър“ се зачита и за шампионата на средният изток. –  Имахме добър късмет и съжалявам за другите пилоти, защото са доста силни и битката щеше да е много сериозна. Може би опитът ни от тук и от състезанията в които взимаме участия ни помогна за да триумфираме.“

Александрос Тсоулофтас се намираше на непоклатимата втора позиция, докато не спука две гуми в деветият етап. Така местният пилот изгуби надеждата за добро класиране, след като изгуби над десет минути.

„Имаше един голям камък на пътя и спукахме две гуми- обяснява младият Тсоулофтас. – Камъкът бе много остър и се намираше на траекторията. Нямаше как да го избегна.“

След проблемите на Тсоулофтас, Галатариотис и Поликапро влязоха в челната тройка, следвани от Кристос Демостенос и Алберт вон Турн унд Такси на четвърта и пета позиция.

Каетан Каетанович стартира в неделя по системата рали 2 взимайки седем бонус точки за неделното си топ постижение. Така полякът ще се прибере в къщи с изоставане от 14 точки зад лидерът в шампионата Бруно Магалаеш.


 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]