Ал Атия и Катар с евентуално участие през 2018 с Polo R WRC

Volkswagen Polo R WRC Test

Насер Ал-Атия заяви, че плановете му за участие с Polo R WRC 2017 в световния рали шампионат през новия сезон са се провалили поради липса на време, но катарецът обясни, че се бори проектът да се реализира догодина.

От Фолксваген работиха интензивно и до последно по своя автомобил от новата WRC генерация преди германците да обявят своето излизане от шампионата. През миналия месец Ал-Атия пък разкри, че се опитва да си осигури частна програма с Polo R WRC 2017 през новия сезон, като парите трябваше да дойдат от държавния инвестиционен фонд на Катар.

В крайна сметка до сделка не се стигна, но Ал-Атия потвърди преди няколко дни, че работи усилено по подсигуряването на бюджет за осъществяване на проекта през сезон 2018.

„Водехме преговорите по празниците, което не помогна много, а и времето ни беше твърде ограничено – заяви двукратният победител в рали „Дакар“ в Парагвай. – Ще започнем работа по този проект още от началото на 2017, за да можем да сме сигурни, че ще го реализираме за сезон 2018.“

Очакваше се проектът на VW и Катар да привлече Себастиен Ожие и Андреас Микелсен, но според Ал-Атия на практика е било невъзможно да ангажират французина, пак заради липса на време.

„Идеята за това да привлечем Себ беше приета доста добре в Катар. Но за съжаление нямаше как да накараме Ожие да чака толкова време“, допълни катарецът.

В крайна сметка Ожие избра да кара за М-Спорт, докато Микелсен остана без WRC автомобил за новия сезон и ще стартира в рали „Монте Карло“ с Skoda Fabia R5.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]