Ал Атия за WRC сделката с Фолксваген и бъдещето с Тойота

1416304311688-1116696800_nasser_al_attiyah_-_lifestyle

Преди няколко дни Насер Ал-Атия разкри че, е трябвало да седне зад волана на четвърти автомобил Фолксваген Поло R WRC още от началото на сезон 2016, но поради редица причини това така и не се случило.

Катарецът е заявил на отбора че, е имал желание да кара само в последните шест кръга от настоящия шампионат, но според неговите думи те са искали той да кара техния четвърти автомобил през целия сезон.

„Моята цел бе да участвам с тях за последните шест кръга от шампионата“, разяснява 45 годишния пилот. „Те искаха да карам за тях в единадесет кръга, което означава да карам през целия сезон.

„Нямам време за това, понеже взимам участия в крос кънтри състезания и в рали шампионата на близкия изток за това им отказах. За сезон 2017 отново ще се фокусирам върху тези категории.“

1416304310242-439484028_nasser_al_attiyah_and_matthieu_baumel_-_action

През последните три години Насер Ал Атия взима активно участие на рали „Дакар“ за отбора на X-Raid Mini, като през последното издание на надпреварата завърши на втора позиция зад Петерханзел и Пежо. Сезон 2017 все още не е ясно на къде ще поеме в крос кънтри надпреварите, но не е тайна за никого преговорите му с Тойота.

„Понастоящем съм в преговори с Тойота, но като цяло зависи кое е най-добре за мен и моите спонсори. Със сигурност да карам за Тойота ще бъде интересно“, коментира двукратния победител в рали „Дакар“. През този сезон той има пет участия зад волана на Toyota Hilux в кръгове от световния крос кънтри шампионат взимайки победата във всеки един от тях.  Това го поставя в позиция да запише своята трета световна титла в категорията.

Ал Атия разясни че, няма интерес и да участва за отбора на Пежо, още повече че неговите спонсори от Red Bull предпочитат той да се състезава срещу тях. „ От Red Bull предпочитат да съм в друг отбор за да се боря срещу Пежо, които също са спонсорирани от тях. Аз искам да съм с отбор, който е нетърпелив да вземе победата в Дакар.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]