Алексей Люкянюк прекара ден с Угур Сойлу в Сливен

Няколкократния европейски рали шампион и един от най-атрактивните пилоти в Европа Алексей Люкянюк се намира в Сливен през този уикенд за да помогне в подготовката на Угур Сойлу.

За тези които не помнят Сойлу бе пилотът, който през 2021 година в „Монбат Рали Сливен“ претърпя един от най-ужасяващите инциденти хващани на камера през сезона.

Събитието е организирано от турския тим GP Garadge, чиито екипажи са едни от редовните участници в „Монбат Рали Сливен“. От наши източници знаем, че техни представители имат интерес да участват и през тази година въпреки, че състезанието не е кръг от ЕРТ.

Не е ясно по какъв начин е преминала подготовката на двамата пилоти, но със сигурност изненадаха доста от сливенските фенове, като малцина от тях успяха да „надушат“ новината и присъстваха на място.

Това не е първото подобно идване на Люкянюк у нас. Преди няколко години отново поканен от турски пилот той прекара няколко дни по отсечките около Варна.

Към момента Алексей Люкянюк не се състезава никъде, както и най-вероятно няма да участва в тазгодишното издание на „Монбат Рали Сливен“. Подобни събития за пореден път показват, че българските трасета се ценят високо сред европейския рали елит.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3253 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]