Алексей Люкянук готов да се бори за трета европейска титла

Алексей Люкянук, който спечели последната си европейска рали титла през миналия сезон, ще продължи своята програма в ERC и през сезон 2021. В новия сезон той ще стартира и със своя дългогодишен навигатор Алексей Арнаутов.

Дуото ще разчита на съдействието на Citroen Racing, благодарение на резултатите си с марката от последните няколко сезона. Saintéloc Junior Team за поредна година ще подкрепят „руската ракета“ отговаряйки за поддръжката и на новия за него Citroen C3 Rally2.

„Много съм развълнуван и с нетърпение очаквам старта на сезона – коментира Люкянук. – Радвам се, че в календара са вписани всичките осем кръга, както бе и преди пандемията. Определено очаквам конкуренцията да е още по-тежка през този сезон. Чуваме слухове за участия в ERC на много силни пилоти.

„Относно Citroen C3 очаквам с нетърпение да започнат тестовете ни. Радвам се, че Citroen Racing продължават да развиват колата. Миналата година коментирахме няколко посоки за развиването на колата с инженерите им и се надявам, да са успели да ги вложат в новата кола.“

Първия кръг от европейския рали шампионат е рали „Азорски Острови“, което ще се проведе в дните 6-8 май.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]