Александър Томов отпадна от рали Унгария на крачка от челната четворка в JERC

📷: Pál Bence I RallyFeeling.hu

Александър Томов и Явор Брънков за съжаление отпаднаха от първия кръг на европейския рали шампионат рали „Унгария“. Българското дуо не достигна до финала на 11-тата отсечка Iszka 2, която се оказа сериозно предизвикателство за доста екипажи. Двамата са се ударили в голям камък поради който дясната полуоска на тяхното Peugeot 208 Rally4 е изкочила.

До последно Томов и Брънков се представяха изключително добре имайки напредвид, че рали „Унгария“ е първото макадамово състезание на екипажа, както и че за пръв път се състезават с Peugeot 208 Rally4. Преди инцидента те се намираха на пето място на 1 секунда зад четвъртите Джак Бренан и Джон МакГрат.

Победители в JERC и ERC4 на рали „Унгария“ са Макс Макрей и Камерън Фейр, които победиха вторите Мартон Берталан / Роберт Паизс с аванс от над минута. На трето място завършиха Джаспар Вахер и Сандер Прул.

Следващият кръг от ERC е рали „Канарски острови“, което ще се проведе в дните 2-4 май, бивайки първият от петте изцяло асфалтови кръга през сезон 2024.

Повече за това как се разви битката в генералното класиране на рали „Унгария“ можете да научите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]