Александър Томов и Явор Брънков с дебют в ERC

Александър Томов и Явор Брънков ще вземат участие в тазгодишното 11-то издание на рали „Рома ди Капитале“ – 6-ти кръг от европейския рали шампионат, през този уикенд.

Дуото ще се състезава в клас ERC4 зад волана на своето Renault Clio Rally5. Те ще бъдат едва вторият екипаж с Rally5 автомобил, заявен за класиране в ERC. Въпреки това, в техния клас ERC4, те ще трябва да се изправят срещу екипажи с Rally4 автомобили, което ги поставя пред голямо предизвикателство.

„Това е седмица на Rally di Roma Capitale! Радостен съм да споделя, че този уикенд с Александър Томов ще вземем участие в XI Rally di Roma Capitale, кръг от FIA ERC – European Rally Championship. Това състезание ще бъде едно огромно предизвикателство за нас и отбора“, коментира Явор Брънков в своя профил във Facebook.

През сезон 2023, Томов и Брънков взеха няколко участия в Румъния и Гърция, успявайки да запишат добри резултати. У нас те записаха две втори места в рали спринт „Дряново“ и рали спринт „Бесапара“, както и победа в рали „Твърдица“ в клас RC5.

Рали „Рома Капитале“ е част от европейския шампионат на ФИА от 2017 година насам. То замести рали „Санремо“, което четири години по-рано излезе от шампионата на стария континент. Базираното в Рим рали изключително бързо придоби популярност, като едно от най-предизвикателните асфалтови ралита в Европа.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3300 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]