Александър Томов дисквалифициран, Екатерина Стратиева 10-та в рали Канарски Острови

Александър Томов беше дисквалифициран, а Екатерина Стратиева завърши на 10-то място в класацията ERC4 след края на вчерашния съботен ден от рали „Канарски Острови“.

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов прекараха сутрешните минавания в битка за челната десетка в ERC4 с Александър Томов / Явор Брънков и Айофе Рафтери / Ханах МакКилоп. За съжаление, тази битка не успя да продължи до обедния сервиз, след като инцидентът с Миклош Цомош промени напълно графика на надпреварата.

Следобед екипажите от ERC4 не бяха забавяни значително, което позволи и на състезанието да се развие.

„Дълъг и труден ден. Имахме късмет с времето, което е нетипично за това рали. Първите два етапа бяха отменени и трябваше да чакаме много. На няколко пъти ни се наложи да чакаме по 10-15 минути, докато сме на старта, като така гумите ни изстиваха. При нас всичко е наред, не сме имали проблеми с колата. Добре се справяме с избора на гуми и успяваме с всеки етап да надграждаме. Надяваме се и утре времето да е хубаво“, разясни Екатерина Стратиева.

Дуото на Александър Томов / Явор Брънков, за съжаление, беше дисквалифицирано, след като са допълнили с масло масления радиатор на своя автомобил, който бива повреден след удар в Artenara-Gáldar, със закупено от бензиностанция такова. Това е в разрез с правилата, които забраняват подобен тип асистенция.

Преди дисквалификацията, Томов показа прогрес със своята езда успявайки да записва времена в челната десетка.

Йоан Бонато отново повежда в рали Канарски Острови, след тежка битка

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]