Алекс Раева е новото попълнение на Hyundai Racing Trophy

Alex Raeva i Vasil Jekov_HRT

Александра Раева ще е новият навигатор на Васил Жеков в предстоящия сезон на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy. Въпреки че е известна като певица и водеща, тя не за пръв път ще се занимава със спорт. Раева, има четири годишен опит в ски състезанията, а голямото й хоби е гмуркането.

Alex Raeva „Започнах курс по безопасно шофиране в академията на Павел Жеков и от там се роди идеята, че може би имам талант за навигатор. Васил Жеков лесно ме убеди да участвам в Hyundai Racing Trophy, защото аз му се доверих като на педагог. Въпреки че съм адреналинов тип, трудно мога да се доверя на някого, сядайки в колата му, той да започне да дрифти или да върти колата и аз да съм сигурна. Харесва ми това, че поемам голяма отговорност, че нещата зависят и от мен и съм 100% отдадена. Като цяло тази материя ми е много трудна – да преценявам сама кой завой какъв е, разстояние, но в момента се уча и мисля, че това ще се усвои. Също така според мен е важен ритъмът и усетът на двама души, за да се постига успех.“, коментира Алекс Раева.

Новият екипаж признава, че с нетърпение очаква старта на сезона за Hyundai Racing Trophy и използват всяко свободно време, което имат, за да тренират заедно.

„Когато имаме възможност ходим по отсечки и се учим не само на записи по специални етапи, а и на пътната книга. Но Алекс се справя отлично. Мога да кажа, че още от началото тя просто пое материала и го прие доста сериозно. Първият тест, на който отидохме беше да видя дали става за навигатор – става ли й лошо, дали ще я е страх в колата, ще ми има ли доверие и дали ще може да започне да чете в супер екстремна ситуация с високи скорости. Тя се справи отлично и доста впечатляващо.“, коментира Васил Жеков.

Vasil Jekov_Alex Raeva

Алекс Раева сподели още, че е експанзивна личност, която обича да шофира много бързо и затова е предпочела да влезе в професионалните среди. Затова тя ще участва в предстоящите рали състезания на Hyundai Racing Trophy, за да може да задоволи това свое желание, но вече на определени места при обезопасени условия.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]