Автомобилите на Audi ще получат още 11 к.с. мощност до края на Дакар 2023

С официално съобщение организаторите на рали „Дакар“ обявиха, че от 5-ти януари всички електрически автомобили на Audi ще имат правото да увеличат своята мощност с 8 kW или 11 конски сили. До това решение се е стигнало след анализ на представянето на автомобилите от първите три етапа от надпревара от страна на ASO, ФИА и организаторите.

След проучване на данните от автомобилите от класовете T1.U и T1+ в етапи 1,2 и 3 на „Дакар“ 2023 организационният комитет на W2RC (Световен шампионат по рали рейд) реши да разрешава увеличаването на максимално допустимата мощност на автомобилите от клас T1.U с 8 kW съгласно точка V1 13,3 от спортния правилник на световния рали рейд шампионат„, се гласи в официалното съобщение от страна на организационният комитет.

Така автомобилите на Audi ще разполагат с мощност от 266 kW. Нещо което не се хареса на редица пилоти от екипа на Toyota Gazoo Racing.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]