Авджиоглу се завръща в ERC

Добре познатият у нас турски пилот Орхан Авджиоглу ще направи своето дългоочаквано завръщане в европейския рали шампионат на рали „Рим”, което ще се състои през следващата седмица.

През миналата година Авджиоглу записа няколко участия в ERC, докато през тази изпитва затруднения за да подсигури финансово програмата си с отбора на Toksport WRT. Затова турският пилот пропусна първите няколко кръга от ERC, като на рали „Рим“ ще седне зад волана на Peugeot 208 R2 в ERC3 категорията.

„Връщаме се. Въпреки че, ще ни липсва задният диференциал и турбо-то – коментира Авджиоглу. – Ние сме много доволни и благодарни на Toksport WRT, че ни предоставят тази възможност. Планът ни е да участваме в оставащите четири кръга от шампионата в ERC3 категорията. Това ще ни даде възможността да се подготвим по-добре за завръщането ни с пълен сезон през 2020.“

33 годишният турчин има няколко национални титли с автомобил задвижван от предно предаване, докато през 2013 не се качи на по-мощна машина взимайки и титлата в балканския рали трофей през 2017.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]