Абринг ще се качи зад волана на новата еволюция на i20 WRC във Финландия

P-20160609-01242_News

Кевин Абринг ще вземе участие на предстоящото рали „Финландия“ за пръв път зад волана на новата еволюция на i20 WRC. Тази възможност се откри за холандецът благодарение на инцидентът на Дани Сордо, който ще пропусне финландският кръг от шампионата.

Младият Абринг взе участие през тази година на рали „Португалия“ и рали „Сардиния“ зад волана на миналогодишната версия на i20 WRC и по конкретно шасито с което Хейдън Падън взе участие на тазгодишното рали „Монте Карло“. На рали „Португалия“ за съжаление отпадна, но на рали „Сардиния“ младият Абринг записа своята първа етапна победа във WRC и взе точки от пауър етапът.

6211_KevinAbbring-Poland-2015_001_896x504

„На първо място искам да пожелая на Дани да се възстановява бързо и искам да благодаря на Hyundai Motorsport за дадената възможност“, заяви Абринг. „Нашият дебют зад волана на новата генерация на i20 WRC ще бъде на едно от най-трудните ралита в календара. Рали „Финландия“ винаги е имала специално място в сърцата на фенове и пилоти със своите изключително бързи трасета.“

„Нашият план за състезанието е да натрупаме колкото можем повече опит с колата. Ние вече направихме един тестови ден, който мина доста добре. С нетърпение очаквам да се изправя срещу тези невероятни етапи през този уикенд“, заключи пилотът на Hyundai.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]