Абитебул: „Иска ми се Танак да бъде нашия Верстапен“

Сирил-абитебул

Сирил Абитебул се надява новото-старто попълнение на Hyundai Motorsport, От Танак, да донесе на отбора доминация, подобна на тази на Макс Верстапен във Формула 1.

Както вече знаете, 36 годишният естонец сключи договор с корейският тим, като така той се завръща в отбора, с който се раздели в края на сезон 2022.

„Винаги съм бил вдъхновен от организации, чиято основна цел е да изградят печеливша стратегия, и всичко в тях се движи от желанието да се постигат резултати“, коментира Абитебул. „Мисля за Red Bull Racing и ако От караше във Формула 1, той определено щеше да кара за този отбор.

„Точно такова вдъхновение искаме да създадем в Hyundai. Иска ми се ние да бъдем Red Bull Racing в WRC, и От може да бъде нашият Макс.“

От Танак записа девет победи с „цветовете“ на корейския отбор, за който се състезаваше от 2020 до 2022 година, след като спечели световната титла през 2019 година с Toyota Gazoo Racing.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]