M-Sport показаха своята Fiesta Rally4

M-Sport Полша официално представи, чрез съобщение до медиите, своето най-ново творение а именно дългоочакваната Fiesta от новата хомологация на ФИА Rally 4.

Rally 4 хомологацията има за цел да замести R2 машините, като от Renault и Peugeot започнаха сериозно да навлизат в пазара.

Машината на M-Sport е разработена изцяло в полското им подразделение бивайки базирана на новото поколение Ford Fiesta. Тя разполага с 999 кубиков турбиниран EcoBoost дигател развиващ 210 конски сили и 315 н.м. Според великобританският тим фокусът им е бил основно върху доброто поведение на пътя разполагайки с по-здрави полуоски от R2-ката, ново окачване с реголируеми амортисьори Reiger и пружини Eibach, както и подобрено предавателно число на предавките спрямо Fiesta R2.

Спирачните предни дискове са AP Racing (285 мм макадам и 310 мм асфалт) с апарати Alcon Competition, докато задните дискове са Alcon 280 мм. Fiesta-та стъпва на 16 инчови джанти Oz Racing за асфалт и 15 инчови за макадам, докато електрониката и таблото е на Life Racing F88 с възможност за ъпгрейд на картите. Автомобила разполага и с три различни настройки на анти-лаг системата.

Също така Fiesta Rally4 разполага с най-доброто разпределение между тегло и мощност (1030 кг) в RC4 категорията, правейки я една сериозна заплаха за 208 Rally4.

„Ford Fiesta Rally4 е първата ни кола отговаряща на новите хомологационни изисквания от страна на ФИА – коментира Малкълм Уилсън доректор на M-Sport. –  Така ние потчертаваме нашата ангажираност към развитието на млади пилоти.“

Чешкото подразделение на Уилсън ще започне приемът на поръчки от 1-ви април, като също така от тогава ще могат техните клиенти да си закупят и побновените китове за настощята R2-ка.