Fiesta Rally3 ще дебютира в WRC на рали Хърватска

Ken-Torn-photo-by-Taneli-NiinimakiAKK-2-800x533
Снимка: Taneli Niinimäki / AKK

Разработената от M-Sport Полша Ford Fiesta Rally3 ще направи своя дебют в световния рали шампионат на асфалтовото рали „Хърватска“ (22 -25 април), след зелена светлина от страна на ФИА.

Официално автомобила получи своята хомологация в понеделник, като така пирамидата на ФИА ще придобие почти пълен вид в хърватското състезание след около месец. Също така и самите M-Sport могат да предложат техен автомобил за почти всяко едно стъпало.

Както знаете Fiesta Rally3 разполага 1,5 литров турбиниран двигател и задвижване на четирите колела бивайки следващата стъпка над автомобили като Peugeot 208 Rally4.

„Устойчиви и финансово ефективните автомобили са повече от нужни в такива времена – коментира Малкъл Уилсън директор на M-Sport.- Най-вече за състезателите нуждаещи се от по-гладък преход към задвижването на четирите колела с по-малко разходи.

„Определено ще има още производители предлагащи такъв тип автомобили. Реално конкуренцията ни мотивира и бихме искале да бъдем свидетели на интересни битки по етапите с Rally3 автомобилите.“