Копецки отново е краля на Барум! Стратиева втора при дамите

Чешкото заводско дуо на Skoda, Ян Копецки и Павел Дреслер спечелиха за пети пореден път легендарното рали „Барум“. Това е и осмата победа на Копецки на това рали, което е и кръг от европейският рали трофей.

Копецки и Дреслер започнаха днешния неделен ден като лидери. Те успяха да изградят голяма разлика между преследвачите си, като дори записаха две етапни победи. Лидерите в шампионата Алексей Люкянук и Алекси Арнаутов улесниха задачата на Копецки/Дреслед след съботното си отпадане поради повреда в окачването. Така опасно близо до чешкото дуо остана само Николай Грязин, който за съжаление се удари доста тежко в SS11. За щастие екипажът е наред.

На второ място завърши Филип Мареш (Skoda Fabia R5), след драматична битка до последният момент с Крис Инграм. Двамата се бориха за титлата в JERC1, като Мареш победи в последната отсечка от ралито с аванс от 0.3 секунди в своя полза, подсигурявайки си наградата от 100 хиляди евро.

Класирането от четвърто до седмо място остана непокътно през целият ден. Томаш Костка (Skoda Fabia R5) и Мариян Гриебел (Skoda Fabia R5) затварят челната петица. На шесто място завърши австриеца Симон Вагнер (Skoda Fabia R5) пред Яромир Тарабус и Томаш Посписилик.

Патрик Тесински и Андрей Бисаха затварят челната десетка.

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов успяха да завършат рали „Барум“, като така Катето завърши успешно своето единадесето участие. Въпреки всичко Стратиева завърши на второ място при дамите и на 51-во в генералното класиране.

„Изключително съм щастлива с 11-тия ми финал на Barum Czech Rally Zlín с второто място при жените – коментира Стратиева в своя Фейсбук профил. – Въпреки, че в последния етап изпуснахме първото, това не можа да се отрази на емоцията, която изпитахме този уикенд! Благодаря на абсолютно всички, които ни подкрепиха!“