За поредна година World RX и DTM заедно в Хокенхайм

През този уикед за трета поредна година World RX и DTM ще се срещнат на пистата Хокенхайм. 22-ма пилоти са се заявили за участие, заедно с 18-те редовни достигайки до шест отбора с по два автомобили и още шест отбора с по един.

Настоящият световен рали крос шампионат и лидер в шампионата до момента Матиас Екстрьом за поредна година ще се отправи на предизвикателството да участва в DTM и World RX в един и същ уикенд.

„През миналата година това бе един невероятен уикенд – обяснява Екстрьом – През тази, конкуренцията е още по-жестока.  Състезанието в Хокенхайм е като втори дом за мен, със сигурност битката за победата ще е много жестока.“

Към постоянните пилоти ще се присъедини побеждавалият в Аржентина Робин Ларсон. Той ще седне зад волана на своето Ауди A1 суперкар, същият автомобил с който взима участие и в европейският рали крос шампионат през тази година. Рене Мюнич и полякът Мартин Качмарски също ще вземат участие.

Французинът Гърлен Чичерит, който кара в подбрани кръгове с цел подготовка за следващият сезон зад волана на Renault Megan RX, също ще вземе участие в състезанието на пистата Хокенхайм.

Състезанието можете да гледате на живо в HD качество и безплатно от нашата страница в секцията на живо от 11:00 часа в неделя.