Дани Сордо спечели RallyStars категорията на рали Рим

Дани Сордо и Карлос Дел Барио спечелиха абсолютно всички етапи от рали „Рим“ в своята специално направена за WRC автомобили категория RallyStars.

Състезанието за WRC-тата започна с атака на Льобе, който се опита да се възползва от проблемите на Сордо с педала на газта. Така до края на състезанието испанеца нямаше никакви затруднения в това да се пребори със своя съотборник. Въпреки това, той имаше проблеми с доверието във записките си в етапа Guarcino.

Така Льобе завърши рали „Рим“ с изоставане от 40 секунди зад Сордо. Третото и последно място бе за италианецът „Педро“, който за разлика от колегите си с i20 Coupe WRC за пръв път сяда зад волана на WRC автомобил. Самият „Педро“ признава, че се е разплакал когато е стигнал до финала на рали „Рим“ с Fiesta WRC.

И тримата пилоти ще вземат участие на рали „Алба“ през предстоящия уикенд, като единствено Сордо няма да участва с WRC автомобил. Към тях обаче ще се присъединят Тиери Ньовил и Ойт Танак, както и Лука Педерсоли.

🎥 Highlights Rally Stars di Roma Capitale 🇮🇹 (domingo). —— 🎥 Highlights Rally Stars di Roma Capitale 🇮🇹 (Sunday). #HMSGOfficial

Публикувахте от Dani Sordo в Неделя, 26 юли 2020 г.