150 състезателни километра за нашенци в Сърбия

Снимка: Личен архив Дан Гиртофан

Остава само един ден до старта на последния кръг от националния рали шампионат на България рали „Сърбия“. Съседното ни рали през тази година отново привлече голям брой румънски и турски екипажи, което го прави едно от най-международните ралита в ЕРТ зона Балкани през този сезон.

С 46-те си заявени екипажа сръбското рали се очаква да бъде един истински фестивал на скоростта. Не е ясно обаче поради новите изисквания за задължителен PCR тест, колко от българските екипажи ще вземат участие заради допълнителното утежняване на техните бюджети.

Повече от ясен обаче е маршрута на базираната за поредна година във Върнячка баня надпревара. Състезанието е разделено в два дни, събота и неделя. Съботния ден започва с 11,10 километровият Stanisini от 10:44 ч. българско време, продължавайки с най-дългата отсечка от ралито Silver (26,60 км) и 8,6 километровият етап Zupa. Следобед екипажите преминавата и през трита етапа повторно, като така общата състезателна дистанция за деня е от 92,6 километра.

57,5 километра е неделната състезателна дистанция, която също е разделена на три специални етапа преминавани по два пъти. Времена на живо можете да следите от тук.

Часови график в българско време