108 екипажа заявени за WRC рали Ипр

AUTO - ERC YPRES RALLY 2016
Снимка: FIAERC

Оставайки по-малко от две седмици до дебюта на рали „Ипр“ в световния рали шампионат стана ясен и списъка със заявени екипажи. 108 екипажа от цял свят ще вземат участие в асфалтовото рали, като сред тях разбира се са и тези на отборите от WRC.

Себастиен Ожие, Елфин Еванс, Кале Рованпера и Такамото Катцута ще защитават цветовете на Тойота докато Хюндай ще разчитат на стартиращия в домашната си надпревара Тиери Ньовил, От Танак и Крейг Брийн. За втория отбор на корейския тим ще кара Пиер-Люис Лубе, докато от M-Sport ще разчитат на Гас Грийсмит и Адриен Формо.

В WRC2 са се заявили пет екипажа тези на Теемо Сунинен/Мико Маркула, Том Кристерсон/Давид Арусандер и Николай Грязин/Константин Александров. Оливър Солберг и Яри Хутунен ще имат привилегията да вземат участие зад волана на най-новото оръжие на Hyundai именно новия i20 N Rally2.

При WRC3 своята заявка за участие са подали 19 екипажа, като почти всичките са белгийски. Йоан Росел, Пепе Лопес и Грегор Мунстер са сред пилотите които ще вземат участие.

Редом да всички други категории ще бъде и RGT в която са се заявили цели седем екипажа, като всички от тях ще стартират зад волана на Alpine A110 Rally RGT.