Хейдън Падън се завръща зад волана на Фиеста WRC на рали Финландия

В официално съобщение до медиите от М-Спорт съобщиха че, дуото Хейдън Падън и Джон Кенард ще вземат участие на рали „Финландия“ зад волана на Fiesta WRC, като целта е да се атакуват точките при отборното класиране в шампионата.

Падън, който направи своят дебют в WRC през 2013 зад волана на Fiesta RS WRC, изключително бързо израстна и се изкачи до световният елит, превръщайки се в едно от топ имената за отбора на Hyundai. За съжаление през последните няколко сезона, феновете нямаха шанса да видят Падън по трасетата, след като от корейският тим не продължиха договора на младия новозеландец, поради слабите му резултати и възможността да разполагат с Андреас Микелсен и Себастиен Льоб.

„Аз и Джон сме много развълнувани от завръщането ни – коментира Падън – М-Спорт са ни приемали винаги много добре и нямам търпение да взема участие в най-любимото ми състезание от календара.“

Това ще бъде старт номер 80 в кръг от WRC за кивито, като тазгодишното издание на рали „Финландия“ ще маркира десетото му участие в едно от най-легендарните ралита в шамионата.

„Хубаво е че, ще видим Хейдън отново във WRC – разясни Ричард Миленер, шеф на отбора. – Всички сме развълнувани да видим, какво ще направи зад волана на нашата Fiesta. Той е доказал че, може да печели ралита и ние сме доволни от това че, ще разполагаме с пилот от неговият калибър.“