Томи Макинен открехва вратата към Тойота за Кими Райконен

Шефа на отбора на Тойота в WRC – Томи Макинен, е в готовност да предостави едно шаси Ярис WRC за тестове на Кими Райконен.

Новината за евентуално желание за завръщане в WRC за финладеца, чието бъдеще във Формула 1 продължава да е неясно, дойде от финландско издание малко преди Райконен и Макинен да направят неформална среща на наета от пилота на Ферари яхта повреме на Гран При на Монако. Няколко дни след това обаче, самия Макинен опроверга слуховете за интереса на неговия сънародник.

„За сега той не е тествал нищо, но защо да не го направи – коментира Макинен, който даде нов тласък на темата. –  Ако той иска да кара колата ще му дам без никакви проблеми.“

Макинен и Райконен вече са работили заедно, след като настоящия шеф на рали програмата на Тойота обслужваше заедно със своя екип частната програма на Райконен през 2009.

„Знам как кара той. Справя се доста добре и не е луд“, допълва четирикратния световен рали шампион.

Спортния директор на Тойота и бивш навигатор на Райконен – Кай Линдрстрьом, разкри че Райконен може да има желание да направи поне едно рали, но не е потвърдил нищо повече.

„Още нищо не е казал. Може да иска да направи едно рали или нещо подобно, но определено ще е интересно да го видим зад волана на колата“, коментира Линдрсьом.