Тими Хансен ще защитава титлата в World RX отново с Hansen Motorsport

Настоящият световен рали крос шампион Тими Хансен ще продължи да бъде част от семейният тим и през тази година, като от Hansen Motorsport отново ще разчитат на бившите заводски суперкар-и Peugeot 208.

Програмата отбора ще е подобна на миналогодишната, но за този сезон всичко ще се случва директно и само под тяхното ръководство прибирайки част от екипировката си от Франция в Швеция концентрирайки всичките си дейности на едно място.

„Щастлив съм да бъда отново тук, харесва ми да участвам в рали крос състезания – коментира Хансен. – През зимата имахе доста работа и благодарение на Red Bull, които ще ни подкрепят и през тази година, отново ще бъдем на стартовата линия.“

Освен промяна в структурата Hansen Motorsport са направили промени и в персоналът си, който ще продължава да бъде воден от Кенет и Сюзан Хансен и от главният инженер на тима Грахам Родемарк.

По-малкият брат на Тими Кевин, отново ще продължава да бъде част от семейният тим. През миналата година Кевин имаше реални шансове в битката за титлата, но не успя да се пребори с брат си и Андреас Бакеруд завършвайки на трето място в класирането за сезон 2019.

„За мен миналият сезон бе много успешен – разясни Кевин Хансен. – Имах възможността да се пробвам и да се предизвикам на толкова високо ниво. Не очаквах да се намирам на толкова висока позиция след края на сезона, бях приятно изненада. За тази година съм наясно в какво трябва да се подобря, като през зимата работих по изчистването на малки детайли по работата ми и начинът ми на пилотиране.“