Танак и Ньовил продължават борбата за секунди след съботните сутрешни етапи от рали Германия

Ойт Танак и Мартин Ярвеоя продължават да са лидерите след днешните сутрешни четири специални етапа от рали „Германия“. Естонското дуо записа едва една етапна победа, но през цялото време работеше в запазването на първата си позиция.

Тиери Ньовил и Николас Жилсул продължиха и днес със силното темпо, като през нито един момент не изпуснаха съперниците си от Тойота, въпреки грешката си в SS9. Те започнаха деня с атака намаляйки изоставането си от 2.8 секунд на 1.5, но топ екипажа на японците не ги остави безнаказано и до обедният сервиз ги водеше през цялото време.

Третите Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия продължиха да се оплакват от поведението на своят С3 WRC, като изоставането им вече е от половин минута спрямо битката в челото. Французите обаче немогат да бъдат спокойни, след като Крис Мийк и Себ Маршал са на 3.7 секунди и ще дадат всичко от себе си за да запишат добри точки за битката при производителите.

Яри-Мати Латвала/Мика Антила не са далечо от съотборниците си и въпреки петото място са на 4.2 секунди зад Мийк/Маршал. Двата Хюндая на Андреас Микелсен и Дани Сордо са в битка за шестото място, като испанеца записа една етапна победа днес.
Челната десетка се затваря от Есапека Лапи, новакът зад WRC автомобил Катсута Такамото и Гъс Грийсмит, който има наказание от 20 секунди.

Кале Ровампера имаше доста добър аванс, но в Freisen заби своята Шкода, като бе нужно публиката да му помогне за да се върне на трасето. Неговият съотборник Ян Копецки е новият лидер в WRC2 Pro.

Днешните следобедни етапи са най-тежката част от рали Германия с две преминавания през легендарната отсечка Panzerplatte.