Танак и Еванс с идентично време взимат шейкдауна в Сардиния

снимка: wrc.com

Пилотите на Toyota и Hyundai Елфин Еванс и Ойт Танак бяха най-бързите пилоти в днешния шейкдаун от рали „Сардиния“, шести и последен макадамов кръг за сезона.

3,79 километровият шейкдаун Олмедо определено успя да даде на екипажите нужното за да се подготвят поне минимално за предстоящите няколко дни макадамов екшън.

Ойт Танак оглави първоначално класирането при третото си излизане на трасето, докато Елфин Еванс не записа буквално същото време,като това на естонеца от 2 минути 13,6 секунди.

„Ще бъде тежко рали. Днес трасето беше сухо и хълзгаво, но като цяло всичко мина наред“, коментира Еванс на финала на шейкдауна днес.

По-назад в класирането с второ най-добро време бе Себастиен Ожие, който изостана с 0.8 секунди зад другите двама претенденти за титлата през този сезон.

Дани Сордо записа четвърто най-добро време, като миналогодишният победител бе повече от доволен, че се завръща зад волана на i20 WRC.

Пиер-Люи Льобе е с пето време пред Тиери Ньовил, Есапека Лапи, Гъс Грийнсмит, Такамото Катцута и Теемо Суниен.

Снимка: wrc.com

Шейкдаунът на рали „Сардиния“ стартира по драматичен начин за младия Кале Рованпера, който въпреки, че записа най-бързото време от първите минавания се преобърна през таван на няколко метра от летящия финал.

Първия специален етап от рали „Сардиния“ стартира утре от 08:50 ч. българско време. Пълна информация за това, кога ще бъдат излъчени етапите по MaxSport 2 можете да видите от тук.