Такамото Катцута с нов навигатор след травмата на Даниел Барит в Естония

Такамото Катцута ще пристигне в Белгия след няколко седмици с нов навигатор, след като досегашния му партньор Даниел Барит се оплака от тежки болки при съвместното им участие в рали „Естония“.

Великобританецът се оплака от тежкa болка в кръста и врата по време на естонската надпревара, което дори принуди Катцута да отпадне от състезанието за да може Барит да бъде прегледан в местната болница.

Въпреки че естонските доктори са изписали Барит, от Toyota Gazoo Racing са решили да го заменят за предстоящото рали „Ипр“ с 26 годишния Кийтън Уилиямс.

Уилиямс е навигатор на ирландеца Джош МакЕрлан с когото взимат участие в WRC3 и европейския рали шампионат бивайки част от програмата на Hyundai за млади пилоти. Двамата с Катцута обаче няма за пръв път да си партнират. Уилиямс вече е бил навигатор на японеца в подготовката му за кръговете в Португалия и Естония през този сезон.

„Рали „Ипр“ е прекалено рано за да може Даниел да се подготви духом и тялом, след като имаше болки – коментира Катцута. – Неговото състояние се подобрява с всеки изминал ден.

„Ще отида в Ипър заедно с Кийтън Уилиямс. Двамата вече сме били екип на три пъти и се познаваме добре. Въпреки всичко това ще бъде едно огромно предизвикателство за нас, след като рали „Ипр“ ще бъде първото състезание за Кийтън на това ниво.“