Стартира виртуален рали шампионат на България

На официалната Фейсбук страница на медията Bulgarian Rally Championship бе поместена информацията за началото на първия национален виртуален рали шампионат в играта Dirt Rally 2.0.

Както знаете Dirt Rally 2.0 е последният писък при рали симулаторите, бивайки най-доброто забавление за всеки, на който му липсва рали спорта поради пандемията от COVID-19 през тази година.

Именно поради тази причина екипът на Bulgarian Rally Championship е създал шампионата, за да могат българските фенове и пилоти да се забавляват от вкъщи. От към реални пилоти с евентуално участие във виртуалното рали първенство са имена като Дани Попов, Тихомир Стратиев, Калин Бенчев и Мартин Коев. Разбира се не е изключено да проявят интерес и други имена, затова апелираме професионалистите да се включат и да дадат шанс на феновете да се изправят срещу тях.

Как да вземете участие? Абсолютно всеки може да вземе участие, като ще е нужно да притежавате лицензирана версия от играта Dirt Rally 2.0 без значение от устройството на което ще я играете, като организаторите са предвидили възможността за участие и на играчи разполагащи с първоначалната версия на играта в която липсват трасета, като рали „Монте-Карло“.

За да сте част от шампионата също така ще трябва да сте се регистрирали в системата на Codemasters Accounts и да влезе в базата данни от евенти наречена Dirt Rally 2.0 Clubs, като чрез нея ще се следят времената, класиранията и предстоящите кръгове от календара на шампионата.

Шампионата е разделен на две дивизии. BVRC2020 и BVRC2WD. В първата дивизия се участва с автомобили от R5 хомологацията на ФИА по трасета включени в последният ъпдейт на играта а във втората ще се взима участие с автомобили от R2 хомологацията по трасета налични безплатно в основната версия на играта.

Пълната информация за шампионата, как да участвате и календарът му ще намерите от тук. Ние ще следим от близо случващото се в него и ще публикуваме материали след всеки един кръг. Все пак и ние трябва да правим нещо с тази липса на ралита…