Стартиева ще защитава титлата с подкрепата на Пежо Спорт

Изминаха около четири месеца от както Екатерина Стратиева отново спечели европейската титла при дамите заедно със своя навигатор Георги Аврамов, един забележителен успех за нашия спорт.

Сезон 2020 е напът да се окаже още по забележителен за българският екипаж. През 2020-та те отново ще разчитат на Sainteloc (европейските шампиони за 2019-та при отборите) за поддръжката на техният автомобил, но освен това ще разчитат и на подкрепата от самите Peugeot Sport, като очакванията са дуото да седне и зад волана на новото Peugeot 208 от новата хомологация на ФИА Rally4 в някакъв момент през годината.

„Да карам отново със Sainteloc означава придобиване на повече опит в работата с професионален екип знаейки, че мога да съм спокойна и всичко ще работи правилно – коментира Стратиева за официалната страница на шампионата. –Разполагахме с добре подготвена кола за Унгария, което ми помогна доста за да спечеля ERC Ladies’ Trophy и да взема важни точки за отбора.“

Стратиева и Аврамов започват своя сезон в ERC взимайки участие в първият кръг от календара а именно рали „Азорски Острови“, който ще се проведе в края на този месец. В техните планове е и евентуално участие в България зад волана на 208 Rally4.

„Моята цел заедно със Saniteloc и Peugeot Sport, е да пробваме новата кола до края на година в някой от кръговете на ERC или на българският шампионат – допълва Стратиева, която започна и активно да се подготвя заедно с екипа на Моторспорт Академията в Твърдица. – За сега обаче фокусът ми е върху Азорите, първото състезание за годината.

„Рали „Азорски Острови“ бе първото ми голямо международно макадамово рали в моята кариера. Островът е магически, мястото е страхотно и е доста различно в сравнение с други ралита.“