Ситроен разкриха проблема, който коства титлата на Ожие

Шефа на отбора на Ситроен – Пиер Будар, разкри в детайли причината, която коства шанса за запазването на титлата на Себастиен Ожие преди няколко дни в Испания.

Ожие пристигна в Каталуния с изоставане от 28 точки зад лидера Ойт Танак, като до края на сезона оставаха два кръга, в които пилотът на Шевроните имаше реален шанс да обърне ситуацията в своя полза. Състезанието за французина започна повече от добре повеждайки в генералното класиране, но внезапните проблеми с хидравличната система означаваше, че всичко е свършило за него.

„Проблемът с колата на Себастиен се намира в една проста тръбичка – коментира Будар. – Хидравличната тръбичка е била повредена, като от нея е изтекла хидравличната течност от системата.

Причината поради която той губи хидравликата във волана и лопатката за сменяне на скоростите е че и двете се оправляват от една и съща помпа. Причината е в самата тръбичка, а не във връзката. Не е ясно как е била повредене, нямало е удар с камък или нещо подобно.

„Тази тръбичка я използваме от години във всичките ни коли и ще ни отнеме време за да разберем причината за този проблем, след като буквално нищо не я е докосвало.“