Ситроен отново гледат към Ожие за сезон 2019

Ситроен възобновяват желанието си да привлекат Себастиен Ожие в своя отбор. Французина напусна шевроните преци цели седем години, когато бе съотборник на Себастиен Льоб.

В края на сезона договора на Ожие с М-Спорт отново ще изтече, като очакванията са и през тази година и четирите отбора да изпратят оферти на петкратния световен шампион. Не е тайна за никой, че Ожие се чувства най-добре при базирания в Къмбрия отбор.

„Обмислям пилотската ни линия за следващия сезон, доста сериозно – коментира Пиер Будар, шефът на отбора на Ситроен. – Имаме доста опции и комуникираме с няколко пилота от които е възможно да седнат в нашите автомобили през следващия сезон.“

На въпроса дали Ожие е сред тези пилоти Будар отговаря: „Говоря със Себастиен Ожие, както го правя и с други пилоти. Разбира се бихме били много щастливи ако имаме такъв пилот в нашия отбор.“

От друга страна привличането на Ожие в Ситроен може да се окаже жизнено важно за съществуването на отбора. Както знаете шефът на PSA групата Карлос Таварес уряза бюджета на отбора за сезон 2018.

В крайна сметка времето ще покаже.