Рали Твърдица-Елена: 23 заявки и удължаване на срока за подаването им

23 са заявените до момента екипажи за първият кръг от националния ни рали шампионат рали „Твърдица-Елена“.

Въпреки сложната ситуация с COVID-19 интересът към тазгодишното издание на надпреварата е по-голям от миналата година, когато в списъка присъстваха 19 екипажа. Крайният срок за подаване на заявките бе увеличен до 14-ти юли, което ще даде възможност на още желаещи да се запишат. Можете да следите в реално време списъка на сайта на рали „Твърдица-Елена“.

До момента в клас RC2 има заявени четири екипажа тези на Мирослав Ангелов/Георги Гаджев, Йордан Атанасов/Ангел Башкехайов, Георги Василев/Стефан Добрев и Костадин Щерев/Николай Арабаджиев. RC3 е с три заявени до момента двойки, докато най-много заявени (9) има в RC4, където по традиция битката е повече от жестока а през тази година отново доминиращият избор на автомобил е Peugeot 208 R2.

Като конфигурация 16-тото рали „Твърдица-Елена“ отново разчита на сгъстен график и добре познат маршрут, като една от новостите е връщането на градският етап на пътният възел в гр.Твърдица, а друга е използването на пълната конфигурация на отсечката Елена-Твърдица.

 С оглед днешните промени от МЗ се надяваме състезанието да не бъде засегнато, като се случи с планинско „Раховец-Лясковец“ и рали крос „Ловеч“, които бяха отложени само 3 дни преди стартовете им.