Рали Сливен 2019 28-29 Юни

Снимки: LAP.bg

Да дойде този момент от сезона, който всички очакваме. А именно старта на рали „Сливен“. Въпреки сериозните трусове на политическата мотор-спорт сцена у нас, сливенското рали отново доказва че, може да се работи в правилната посока без значение, кой ръководи спортната власт.

Организаторите отново са ни подготвили доста интересни промени в тазгодишната конфигурация. Петък, стартираме с официална церемония по откриването от 20:30 на площад „Хаджи Димитър“. Същинската част от надпреварата стартира в събота с по две минавания през класиките Абланово, Чуката и Раково. Отсечката Стара Река (СЕ Раково) няма да се кара в оригиналният и вариант, но това не означава че,  ще е по-малко предизвикателна за екипажите. Вече традиционният супер специален етап в близост до ЖП гарата ще се проведе в събота от 18:11 ч.

За неделя са предвидени по-малко състезателни километри, като своят дебют ще направи СЕ Трапоклово и 33.5 километровият етап Сините Камъни, който буквално преминава през почти цялата местност чието име носи.

Своята заявка за участие са подали точно 52 екипажа от 6 страни, правейки рали „Сливен“ едно от най-международните ралита на балканите. Повече за заявените екипажи можете да научите от нашият материал по темата.

Полезни връзки

Часови График

Карта