Рали Унгария

6 - 8 Ноември

Baneri za ralitata-ungaroa

Рали „Унгария“ доста бързо се превърна в едно от най-тежките състезания в календара на европейския рали шампионат. През тази година асфалтовата надпревара също е белязана от COVID-19 ситуацията, като организаторите са ограничили възможно най-много местана на които може да присъства публика.

16 специални етапа с обща дължина от 191 състезателни километра очакват тазгодишните заявени екипажи. Техния брой с желание да участват в ERC е 44, като малко над 30 от тях са с Rally2 автомобили.

Освен известни европейски пилоти като Йоан Бонато, Крейг Брийн, Николай Грязин, Алексей Люкянук, Андреас Микелсен, Оливър Солберг в тазгодишното издание отново участие ще вземат и топ пилоти от Унгария. Четирикратният национален шампион Норберт Хершчиг, Тибор Ерди и Ференц Винче са част от местните звезди.

„Етапите остават почти същите през тази година – разяснява Хершчиг. – Някой етапи са скъсени, затова някой места с лоша настилка не са  част от отсечките, като се надявам да не спукаме нито една гума. През миналата година спуках цели четири гуми. Организаторите са подготвили нов градски етап, което ще бъде доста интересно за феновете.“

„През миналата година състезанието бе изключително тежко заради времето. Имаше доста дъжд, което усложни всичко. Надявам се през тази година да нямаме подобни условия и да можем да се забавляваме повече.“

Новини Европейски рали шампионат