Разкриха графика на WRC рали Турция

В сряда 12-ти август на сайта на рали „Турция“ бе поместена информацията относно новия часови график на надпреварата. Както знаете съседния ни кръг от WRC до последно бе под въпрос поради липсата на финаси, но в крайна сметка след множество преговори и усилия надпреварата все пак ще се състои.

Тазгодишното издание на рали „Турция“ ще бъде съставено от дванадесет специални етапа започвайки с СЕ Icmeler (13,90 км) и Gokce (11,32 км), веднага след официланата церемония по откриването в петък. Съботните етапи ще бъдат идентични, като тези от миналата година с обща дължина от 107 състезателни километра.

Най-голямата изненада за екипажите е именно неделният ден, където организаторите са предвидили 38,15 километров етап носещ името Cetibeli. След него са предвидени още два специални етапа, като единият от тях ще бъде и пауърстейдж. Така общата състезателна дължина на рали „Турция“ е от 223 състезателни километра.

По традиция рали „Турция“ е един от най-посещаваните от страна на българските фенове, като се надяваме през тази година традицията да продължи с пълна сила.