Падън: „Моята цел си остава същата“

Paddon04ARG16rk016

Новозеландецът Хейдън Падън, взе победата на рали „Аржентина“ в последният етап изправяйки се в директна битка срещу Себастиан Ожие. За Падън тази победа е доста важна, но неговата цел през този сезон е да постави основите за евентуална битка за титлата през сезон 2017.

„Победата в Аржентина със сигурност ми дава голяма увереност, но краката ми остават твърдо на земята“, разяснява 29 годишният пилот на Hyundai. „Ние знаем че, в еднакви условия имаме доста работа за вършене за да можем да притесняваме редовно Себ.

Въпреки това, Аржентина доказа че, може би ще достигнем това ниво по-рано от очакваното. Затова ние продължаваме да работим и ще следваме нашите планове и цели, които сме си задали още в началото на сезона.“

P-20160424-00827_News

Победата на Падън го качи на втора позиция в шампионата, което означава че ще стартира от втора стартова позиция на рали „Португалия“, точно зад Ожие в петък и събота. И двамата ще имат доста лоши условия, но Падън гледа на това предизвикателство като процес на натрупване на опит.

„Това разбира се не е много оптимална позиция, ние гледаме на нея като на шанс да се опитаме да бъдем конкурентни колкото се може срещу Себ в еднакви условия. Със сигурност няма да е лесно, но колата и аз напредваме доста добре затова няма да спираме да се пробваме. Със сигурност ще се борим за още една победа през този сезон“, обясни заключи кивито.