Официално: Себастиен Ожие се завръща в Ситроен

Вчера на нашата поща пристигна едно дългоочаквано писмо от страна на Ситроен Рейсинг. В него те обявяват завръщането на петкратните световни рали шампиони Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия в отбора на шевроните. Все още няма много детайли при какви условия и за колко време французина ще бъде приютен в Ситроен, но определено ще го видим зад волана на С3 WRC на рали „Монте Карло“ след четири месеца.

„Много съм ентусиазиран относно това ново за мен предизвикалтество – коментира Ожие. – Определено очаквам с нетърпение да започнем съвместната си работа с отбора, който ми даде възможността да участвам в световния рали шампионат.

„Има няколко фактора, които повиляха на моето решение. Много харесвам идеята да работя отново с хората с които нещата преди години се случваха много добре, а и възможността да стана световен шампион с трети различен производител е също вълнуваща. Отделно съм убеден, че колата има добър потенциал въпреки всичко.“

Освен коментарите си според редица топ издания Ожие е решен това да бъде последният отбор от който ще бъде част, като така той възнамерява да приключи кариерата си именно от там от където е започнала.

Според Пиер Будар завръщането на Ожие ще дойда като един истиниски свеж въздух за отбора, който не е печелил състезанието от октомври миналата година благодарение на Крис Мийк.

„ Това е добрата новина най-вече за хората които поеха към пътешествието да пренапишем историята на отбора – разясни Будар. –  Разбирам се, съм щастлив да приведствам Себастиен и Жулиен отново при нас! Тяхното присъствие определено ще повлияе на отбора, който е готова на всичко за да се докаже.“

От М-Спорт също не изкачаха, да покажат своята благодарност към екипажа, като определено огорчението е голямо за хората и партньорите на Малклъм Уилсън.

„Искам да благодаря на Себастиен и Жулиен за всичко което направиха за отбора през последните две години – коментира шефа на М-Спорт. –  Техния професионализъм, внимание към детайлините, решителност и  скорост са нещо за което може да им се възхищаваме.

„Желаем им един добър финален етап от кариерата им, но въпреки това за предстоящите три кръга те продължават да са с нас и целият отбор ще продължи да ги поткрепя на 110 процента.“

Решението на Ожие да се завърне се очакваше, след като от Форд няма да подсигурят М-Спорт с финансова подкрепа за да задържат французина.