Ожие пое лидерството в Турция, след края на съботният ден

Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия са лидерите след днешния съботен ден от рали „Турция“. Екипажа на Ситроен има аванс от 0.2 секунди спрямо съотборниците си Есапека Лапи/Яне Ферм.

Следобедът за Ожие започна повече от подобаващо спечелвайки етап Yesbelde за втори път, намалявайки изоставането си спрямо Лапи на 2.2 секунди.

В следващата отсечка французина записа четвърто най-добро време а в SS Datca, което го изстреля на първото място и с аванс от 4.7 секунди в предпоследният етап за деня, възползвайки се от малката грешка на Лапи.

Есапека Лапи от своя страна отговори на Ожие още в следващият етап намаляйки изоставането си на 0.2 секунди.

„Беше добър ден за нас, с добро темпо и без технически проблеми – коментира Себастиен Ожие. – Въпреки това не беше лесен ден, рискувахме с гумите при сутрешните минавания, което ни се отплати. При следобедните минавания трябваше да се справим с голямата жега и много абразивната настилка на етапите. Опитах се да съм внимателен, без да взимам рискове. Нашата цел е да стигнем до финала и ако е възможно да спечелим още точки от пауър етапа.“

Пилота на Хюндай Андреас Микелсен успя да удържи третата позиция, след едно стабилно темпо. Въпреки това той изостава с над минута пред битката в челото.

Тимо Суниен и Дани Сордо са пети и шести пред Крис Мийк, който изпревари Яри-Мати Латвала, но великобританеца излетя от трасето в SS Kizlan връщайки позицията си на Латвала.

Тиери Ньовил записа етапна победа при второто минаване през SS Datca и второ време в Kizlan, което с нищо не му помогна да се изкачи в класирането и си остана на осмо място.

Понтус Тидеман и Каетан Каетанович затвориха челната десетка, докато Гъс Грийнсмит е единадесети пред Ян Копецки.

Утре остават само четири етапа с обща дължина от 38.62 състезателни километра. Пауър етапа ще бъде излъчен в 13:00 по Ринг БГ.