Мирослав Ангелов с безапелационна победа на рали Твърдица

Екипажът на Мирослав Ангелов и Георги Гаджев са победителите в третият кръг от националния рали шампионат на България – рали „Твърдица“. Двамата поведоха още от самото начало на надпреварата, като до самият и край бяха безгрешни.

Техните преки конкуренти за победата Тихомир Стратиев и Недялко Сивов, за съжаление отпаднаха в прехода преди старта на последната отсечка. Причината за съжаление е повреда в горивната помпа от наетният от тях автомобил Fiesta Proto. Така те дори не успяха да се качат на стълбичката въпреки че, разполагаха с достатъчно добър аванс пред Петър Гьошев и Димитър Спасов.

Легендарното дуо успя да накара феновете да гледат преминаванията им с широки усмивки, като определено даваха газ през цялото време. Така повече от заслужено си спечелиха второто място в генералното класиране и победата в RC4. Даниел Попов и Ангел Башкехайов бяха плътно зад тях, но не им достигнаха 22.0 секунди за да завършат атаката си срещу екипажа на АСК „Престиж“.

На четвърта позиция в генералното класиране, второ в 2WD и на първо място в RC3, завършиха Антон Титов и Динко Георгиев с изоставане от почти 30 секунди от Попов/Башкехайов и с аванс от 22.2 секунди пред най-добре представилият се сливенски екипаж Дилян Станков/Йордан Йорданов. В едва второто си рали зад волана на Peugeot 208 R2 Станков/Йорданов показаха едно доста добро темпо и въпреки грешката си от сутрешните минавания те успяха да запазят позицията си и в клас RC4.

Огнян Герджиков и Николай Китанов завършиха на шесто място в генералното класиране и на трето в RC3, което отново ще им донесе хубави спомени от рали „Твърдица“.

Младата надежда на АСК „БАМС“ Харалампи Леков завърши на седмо място с навигатор Янаки Янакиев. Те си тръгнаха от Твърдица с първото място в E1.

Никола Мишев/Явор Брънков, Емил Денев/Богомил Ненов и Петър Христозов/Динко Иванов затварят челната десетка. Пълното класиране можете да намерите на results.bg