Мирослав Ангелов взима победата в рали спринт Сливен

Снимки: Свилен Стефанов - Авто Спринт

Националните рали шампиони за сезон 2018 Мирослав Ангелов и Недялко Сивов (Skoda Fabia R5) взеха своята поредна победа в рали спринт дисциплината. Това им представяне подисгури на екипажа на АСК „Мегапорт“ титлата и в рали спринт шампионата,  печелейки всичко което можеха да спечелят през сезон 2018.

Поради навалелия сняг в сливенския балкан, организагорите на надпреварата трябваше да намалят драстично състезателната дистанция, като екипажите преминаха през едва 25 състезателни километра.

На второ място  с изоставане от 28.65 секунди, но с много шоу по завоите завърши екипажа на Марти Сурилов/Здравко Здравко (Mitsubishi Lancer Evo IX). Въпреки огромната пауза за шуменския екипаж, Сурилов/Здравков показаха отново, че не са загубили своята форма раздавайки се за публиката през цялото време. Двамата имаха проблеми в градския последен етап, но това не повлия значително на тяхното представяне.

Конкуренцията си помага

Сливенските асове, които са и част от организацията, Георги Василев и Стефан Добрев (Mitsubishi Lancer Evo IX) заслужено завършиха в домашната си надпревара на трета-та позиция с изоставане от 11.5 секунди зад колегите си.

На трета позиция в НС2 завърши екипажа на Георги Янков/Ангел Башкехайов зад волана на Subaru Impreza.

Челната петица се затваря от победителите в RC4 и при автомобилите с един двигателен мост Димитър Божилов/Христо Христов зад волана на Citroen Saxo. Христо Атанасов/Марин Иванов (Citroen C2) не успяха да се преборят Божилов/Христов взимайки второто място в RC4 с изоставане от 4.5 секунди.

Третите в RC4 са Динко Иванов/Живко Желев (Citroen C2 R2) завъриха сливенския спринт на седма позиция пред Кирил Тодоров/Георги Аврамов (Renault Clio).

Челната десетка се затваря от Янко Якимов/Йрасимир Механджийски (Audi Quattro) и победителите в RC5 Никола Мишев/Йордан Батаклиев (Renault Clio).

До финала на надпреварата достигнаха 33 екипажа от 38 стартирали, пълните резултати можете да видие от тук.