Мико Хирвонен ще участва в ERC рали Кипър

Бившата звезда от Световния рали шампионат и настоящ участник в рали „Дакар“ Мико Хирвонен ще вземе участие в предпоследният кръг от Европейския рали шампионат рали „Кипър“.

Хирвонен, чието най-добро постижение в WRC е да завърши четири сезона на втора позиция в шампионата зад Себастиен Льоб, ще седне зад волана на Фиеста R5 поддържана от отбора на още една легенда а именно Марко Мартин.

„Имам добри спомени от участието ми на WRC рали Кипър – коментира Хирвонен, който има четири участия в надпреварата, която бе част от световния рали шампионат. – Място на подиума ще бъде последното нещо за което ще мисля. Това участие ще е най-вече за забавление по едни доста тежки трасета.“

Хирвонен вече направи предварителните тестове зад волана на Фиеста R5 в Естония в края на миналият месец с участие на рали „Луна-Ести“.

„Въпреки че, няма да обръщам внимание на часовника казах на Марко че, предпочитам да опозная колата и неговият отбор преди да участвам състезанието.“

Гръцкото рали освен че, е кръг от Европейския рали шампионат е и част от шампионата на ФИА за „Близкия Изток“. То ще се проведе в края на Септември, като ще имаме и българско участие в лицето на Екатерина Стратиева и Георги Аврамов.