Мариян Гриебел се завръща в ERC заедно със Sainteloc

Шампионът от ERC3 Junior и ERC1 Junior Мариян Гриебел, отново ще стартира в европейския рали шампионат и през тази година, но с ограничена програма.

Германецът ще започне своят сезон на рали „Азорски Острови“ и рали „Канарски Острови“ зад волана на Citroen C3 R5 подготвен от Sainteloc Racing, отборът с който работи и Екатерина Стратиева.

Гриебел е един от първите джуниър шампиони на ERC зад волана на Opel Adam R2, като по-късно взе също и титлата при младежите с R5 автомобили. През 2019-та взе участие и в WRC рали „Германия“, където завърши на осмо място зад волана на Citroen DS3 WRC, като участието му бе част от наградата за това, че спечели титлата в JU28 категорията на ERC.

През сезон 2020 освен в двете островни ралита Гриебел ще вземе участие и в още три кръга, които тепърва ще се уточняват, като така ще покрие пет от осемте мероприятия през тази година. Остава възможността да запише и пълен сезон с участия, но това ще зависи от постигнатите резултати.

Sainteloc за малко да се сдобият с европейската титла през миналата година с Алексей Люкянук, който също се възползва от техните услуги. След жестока битка в Унгария, за съжаление на руснака младият Крис Инграм взе титлата при пилотите.