Кристоферсон доминира квалификациите в Латвия

От доста време насам не сме ви информирали за случващото се в Световния Рали Крос шампионат, един шампионат който за поредна година доказва, че е изключително интересен и изплънен с екшън.

Доминиращият лидер в шампионата Йохан Кристоферсон, отново показа своята буквално недостижима от другите скорост във вчерашния квалификационен първи ден от латвийския кръг от шампионата. Шведа записа най-добрите времена в Q1 и Q2, както и спечели съответните финални състезания от сесиите в които взе участие.

Най-близо до пилота Фолксваген бе Матиас Екстрьом, който задаваше темпото в свободните тренировки, както и Себастиен Льоб записвайки доста добри времена в Q1.

Кристоферсон, Екстрьом и Льоб спечелиха своите състезания в Q1, но Екстрьом не успя да се доближи до времето на Льоб, докато Кристоферсон успя да избяга от борбата в първия завои записвайки с една стотна от секундата по-добро време от това на 9-кратния световен рали шампион.

В Q2 шведът Кристоферсон отново се изстреля от старта за да запише най-доброто време в сесията, преследван от Екстрьом, който завърши вчерашния ден на втора позиция.

Трети след вчерашния ден завърши Петер Солберг, който имаше постоянен ден без излишни драми завършвайки на трето и четвърто място в своите стартове.

Q2 не премина много добре за нито един от пилотите на Пежо. Льоб бе забавен след като целуна предпазната стена, коствайки му ценно време. Тими Хансен счупи хидравликата на своето Пежо 208 World RX при преминаването през скока на жокер обиколката.