Кале Ровампера: „ Мисля, че съм готов за WRC след този сезон“

С титлата от WRC2Pro в джоба младият финландец заяви, че е готов да направи стъпка напред, взимайки участия зад волана на WRC автомобил. Ровампера премина през няколко обучителни сезона натрупвайки ценен опит зад волана на R5 автомобили, като самият той е убеден, че няма нужда от това да чака повече за да се състезава с WRC бегачка.

„Мисля, че ще бъда готов след края на този сезон – коментира Кале Ровампера. – Никога няма да мога да бъда напълно подготвен за това. Ще се наложи да се уча отново от начало. WRC-тата са изцяло различни автомобили.“

Съвсем наскоро излязоха слухове, че от Тойота са на крачка от това да ангажират финландеца. Не е тайна за никой, че Ровампера тества Yaris WRC преди няколко години, като още тогава от отбора бяха доволни от неговото представяне.

„Той кара колата ни от 2016-та – разясни Томи Макинен. – Подготвихме кратка отсечка, той мина и направи записки, като следователно седна зад волана на колата. Беше само един малък тест, малко каране, нищо важно, но бе най-бързият от всички. Дори и без опит с колата, той бе по-бърз от Тиймо Сунинен и Есапека Лапи. А това беше преди три години.“

За в момента от Тойота не са потвърдили или отрекли информацията за ангажирането през сезон 2020 на Кале Ровампера, но едно е сигурно. От М-Спорт също изявиха публично своето желание за евентуалното привличане на младокът в техните редици. Това ни кара да сме сигурни че, Кале Ровампера ще кара с WRC автомобил през сезон 2020.