Йохан Кристоферсон се завръща в World RX с отбора на EKS JC

Най-титулования пилот в историята на световния рали крос шампионат Йохан Кристоферсон се присъединява към редиците на шампионите EKS сформирайки новият тим EKS JC.

Това означава, че шведът ще смени и автомобила, като от сезон 2021 той ще се състезава с Audi S1 EKS RX quattro подготвено и разработено от екипа на Матияс Екстрьом, който е в ролята на собственик на отбора.

„Доволен съм, че ще мога да участвам с пълен сезон в World RX коментира Кристоферсон. – Ще бъда част от нов отбор, което само по себе си също е ново предизвикателство. Джоел Кристоферсон (тим мениджър) и целия отбор са много мотивирани за постигането на добри резултати. Очакваме силна конкуренция както винаги и нямам търпение сезона да започне за да видим къде се намираме спрямо другите.“

„Ако не можеш да го победиш то бъди негов съмишленик – разяснява Екстрьом. – Това е толкова ясно! Имал съм много битки с Йохан и смятам, че всеки е наясно с неговите умения. Затова за мен той е перфектният пилот за EKS JC и новата ни кампания през сезон 2021.“

Сезон 2021 на световния рали крос шампионат стартира на 23-ти юли на пистата от Формула 1 в Барселона в Испания. Под шапката на промоутъра на световния рали шампионат World RX се очаква да се проведе в осем кръга посещавайки Германия, Швеция, Франция, Латвия, Белгия и Португалия локализирайки шампионата изцяло на стария континент.